[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/xxw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/xxw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/xxw.jpg","size":"76.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dan pred Klasiko promijenjen sudija, Katalonci bijesni

Odluka o promjeni donijeta je usljed povrede Lahosa tokom meča Lige šampiona između Bajern Minhena i Pari Sen Žermena zbog koje nije u stanju da sudi Klasiko.

Odabir Mansana naišao je na negativne reakcije u taboru Katalonaca. Sa njim su često imali negativna iskustva, prije svih, Lionel Mesi. Mansano na Argentinca, navodno, ima poseban pik i veruje se da je to razlog što mu olako pokazuje žute kartone.

Dodatan razlog za nezadovoljstvo predstavlja i to što je 37-godišnjak svojevremeno fotografisan ispred stadiona Santjago Bernabeu dok je držao kesu sa grbom Reala. Sudija se tada branio riječima da je u kesi bio poklon za njegovog sestrića, ali je u Barseloni uveliko okarakterisan kao neprijatelj.

Meč u Madridu mogao bi da bude odlučujući u borbi za titulu, zbog čega i atmosfera dostiže tačku ključanja.

Uoči 30. kola La Lige, Barselona je druga na tabeli sa 65 bodova, jednim manje od lidera Atletiko Madrida. Real je na trećoj poziciji sa 63 poena.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!