[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/04\/prijedor-maltretiranje.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/04\/100x73\/prijedor-maltretiranje.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/04\/04\/prijedor-maltretiranje.jpg","size":"331.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Kolumne

Cuco: Napadaču na povratnika ništa se neće desiti, jer prvi brend koji je Bosna zaštitila je...

Smrdili smo u Čipkinom dimu. Igrali remija. Sa tim što sam ja pio čaj jer prehlađen sam. I Mala je pila čaj, ali ne što je prehlađena nego da se ne prehladi. Cuco nije pio ništa. Sjeo je za susjedni hastal da mu ne pređe virus. I jeo jadro keks. Vani je bio minus. Snijeg provejavao. Onda je u Čipkin dim uninao Bajro.

- Ništa ne peče k'o hladnoća - rekao je sjedajući za hastal.

- Jes', nije zima kol'ko je hladno - dobacio je Cuco.

Uto je u park pored Čipkinog dima došao Pašaga. Sa šćenetom na uzici. Što znači da je devet ujutro. Mogao se sat po Pašagi i šćenetu nakurikat. Šćene se zvalo Pujdo, premda je bila ženka. Mala je Pujdu baš gotivila. Ha ga vidi, nosi mu hrane. Tako i sad! Kad se vratila iz parka, Bajro je rekao da je Mala mesni narezak koji je dala Pujdi mogla njemu dati. Jer gladan je. A psu je, dodao je, mogla dati i kakvu kost.

- Ako uzmeš šćene s ulice i nahraniš ga, neće te ugristi. To je razlika između šćeneta i čovjeka - rekla je Mala ljutito gledajući Bajru.

Ovaj je oborio njonju i nijedne nije prozborio. Pošto je uslijedila tišina i nezgoda, Cuco je odlučio da upali radio. Radio je javio da je u Prijedoru napadnut Bošnjak povratnik. I da snimak napada možemo gledati na portalima. Cuco je na telefonu našao snimak. Zgrozimo se mi.

- Ovog fašistu treba kazniti na deset minuta šetnje Bistrikom - rekla je Mala dodavši da u svijetu uglavnom caruje zlo, a glavnu riječ ima glupost.

Cuco je dodao da se napadaču na povratnika ništa neće desiti. Jer prvi brend koji je Bosna zaštitila nije ni pas tornjak, ni burek, nego su prvo zaštićeni kreteni i budale.

- Život je ionako težak, al' je još teži kad si glup, kad si kreten - primijetio je Cuco.

Onda je u Čipkin dim uninao Pašaga. Pujdu je ostavio ispred ulaza, što je Malu raspizdilo. Naružila je Pašagu koji se branio da iz higijenskih razloga nije htio sa Pujdom uninat u Čipkin dim. I pitao Bajru šta on misli što šćenad imaju toliko prijatelja, u datom slučaju prijateljica?

- Zato što šćene maše repom, a ne jezikom - rekao je Bajro i hinjski pogledao za Malom koja ga nije mogla zarezivati jer je otišla Pujdu uvesti u Čipkin dim. Onda je i Pašaga naručio čaj i zaiskao da Cuco upali televiziju. Ha ju je upalio, gledali smo kako u Banjoj Luci ekshumiraju tijelo ubijenog Davida Dragičevića i sele u Austriju.

Mala je odmah rekla da Davida je ubila vlast i policija zajedno sa kriminalcima.

- Šta'š, neko mora bit' i kriminalac i policajac da bi preživio! - zaključio je Pašaga. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!