[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/21\/igor-crnadak06.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/21\/100x73\/igor-crnadak06.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/21\/igor-crnadak06.jpg","size":"53.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

CRNADAK ZA START O DODIKOVIM POSMATRAČIMA NA REFERENDUMU : „To je populistička inicijativa"

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine tokom posjete Rusiji, u izjavi za tamošnje medije kazao je kako najavljene referendume na okupiranim dijelovima Ukrajine u Donjecku i Lugansku treba smatrati autonomnom odlukom stanovnika ovih regija te naglasio kako treba poštovati ovaj izbor te dodao i kako postoji mogućnost da posmatrači na referendumu budu i određene osobe iz Republike Srpske.

U izjavi za portal Startbih.ba, Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Skupštini Republike Srpske, ocjenjuje kako se radi o populističkoj izjavi.

-Mislim da se ne radi o ozbiljnoj ideji. U svakom slučaju, ako bi ih gosp. Dodik i slao, ne može se očekivati da to budu ozbiljni posmatrači ni da rade ozbiljan posao. To je stvar koju trebaju da rade izborne komisije, ljudi koji se bave izbornom legislativom i provođenjem izbora. Sa tim se poslom ne bave predsjednici država, odnosno u ovom slučaju članovi Predsjedništva. To je populistička inicijativa. Ne smatram ovo ozbiljnom najavom – kazao je Crnadak.

Kako je prethodno najavljeno, do kraja septembra u okupiranim dijelovima Ukrajine, tačnije građani Donjecka, Luganska, Zaporožja, ali i Hersonske oblasti na jugu Ukrajine izjasniti će na refenrdumu o pripajanju ovih teritorija Rusiji.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!