[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/100x73\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/policija-bih-hapsenje-2.jpg","size":"420.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

45 krivičnih djela i to:

- tri razbojništva;

- 10 teških krađa (dva motorna vozila);

- pet krađa;

- jedno nasilje u porodici;

- dva oštećenja tuđe stvari;

- 24 ostalih krivičnih djela;


21 narušavanja javnog reda i mira u kojima je 5 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

60 saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri lica zadobila teške tjelesne povrede, a 22 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

14 lica je lišeno slobode, a 9 lica je zadržano.

 

Pronalazak droge

Dana 10.09.2018.godine u 20,00 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “VW Golf”, registarskih oznaka J95-A-342, kojim je upravljao vozač P.A., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog su pronađena i oduzeta dva paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), P.A. je lišen slobode i predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 10.09.2018.godine u 13,55 sati u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u sportskoj kladionici “Bet-Live”. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca


Lišenje slobode K.M.

Dana 10.09.2018.godine u 18,00 sati, policijski službenici VII PU lišili su slobode K.M., rođen 1963.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio krivična djela iz člana 301., 323. i 293. KZ F BiH (Paljevina, Izazivanje opće opasnosti i Oštećenje tuđe stvari). Izvršenim pretresom putničkog motornog vozila marke "Mercedes" koje isti koristi, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenejem navedenih krivičnih djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a K.M. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!