[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/policija-bih-hapsenje-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/100x73\/policija-bih-hapsenje-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/21\/policija-bih-hapsenje-5.jpg","size":"437.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

25krivična djela i to:

- šest teških krađa;

- dvije krađe;

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- dva nasilja u porodici;

- 13 ostala krivična djela;

31 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su jedno licae zadobilo lakše tjelesne povrede;

77 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica zadobile teške, a 14 lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

18 lica su lišena slobode, a 14 lica je zadržano.


Lišenje slobode Z.M.

Dana 20.06.2018.godine u 08,00 sati u ulici Janka Jolovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode Z.M., rođen 1984.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 287. i 293. KZ F BiH (Teška krađa i Oštećenje tuđe stvari). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Stanje u saobraćaju

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 23 saobraćajne nezgode, od toga 22 sa materijalnom štetom i jedna sa nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 7 vozača, 3 osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, 2 motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 8 neregistrovanih motornih vozila.

Podijelite ovaj članak!