[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/20\/policija-5.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/20\/100x73\/policija-5.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/06\/20\/policija-5.jpg","size":"282.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

33 krivična djela i to:

- dva razbojništva;

- šest teških krađa (1 krađa PMV);

- jedno oštećenje tuđe stvari;

- jedna prijevara;

- 22 ostala krivična djela;

34 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede;

74 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

22 lica su lišena slobode, a 11 lica je zadržano.

 

Teška krađa

Dana 19.06.2018.godine u 00,05 sati, policijski službenici VII PU lišili su slobode G.V., rođen 1979.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), na štetu K.E. iz Sarajeva. Prilikom pretresa kod istog su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a G.V. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Razbojništvo

Dana 19.06.2018.godine u 15,10 sati u ulici Antuna Hangija, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “TD Marketi”. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištiljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Lišenje slobode M.M.

Dana 19.06.2018.godine u 16,30 sati, na osnovu potrage Općinskog suda u Sarajevu, u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode M.M., rođen 1997.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Podijelite ovaj članak!