[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/15\/policija-9.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/15\/100x73\/policija-9.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/15\/policija-9.jpg","size":"421.18","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

104 krivična djela i to:

- osam razbojništava;

- jedna lakša tjelesna povreda;

- jedno izazivanje opće opasnosti;

- pet nasilja u porodici;

- šest oštećenja tuđe stvari;

- tri teške krađe (motorna vozila);

- 24 teške krađe;

- 13 krađa;

- 43 ostala krivična djela;

99 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je 12 lica zadobilo lakše tjelesne povrede dok za jedno lice nije utvrđen stepen tjelesnih povreda;

182 saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, 25 lica je zadobilo teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede, dok za 10 lica nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

70 lica je lišeno slobode, a 53 lica su zadržana.

 

Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 14.05.2018.godine u 18,30 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode mldb. K.N., rođen 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), na štetu mldb. B.J. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.


Razbojništvo

Dana 13.05.2018.godine u 16,25 sati u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenikom u poslovnici “Lutrija BiH”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo

Dana 12.05.2018. godine oko 18.45 sati od strane dva NN izvršioca, uz prijetnju šrafcigerom, izvršeno je krivično djelo iz člana 289. KZF BiH (razbojništvo) u prodavnicu „Amko Komerc“, lociranoj u ul. Jahijela Fincija, općina Ilidža. Tom prilikom je otuđena određena suma novca. O događaju je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

 

Podijelite ovaj članak!