[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/mostar-policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/100x73\/mostar-policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/13\/mostar-policija-bih-2.jpg","size":"424.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 2/13.12.2019. na području Federacije BiH registrovano je:

36 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– devet teških krađa;

– tri krađe;

– četiri nasilja u porodici;

– dva oštećenja tuđe stvari;

– tri posjedovanja opojne droge;

– dvije prevare;

– jedno nanošenje lakših tjelesnih povreda;

– 10 ostalih krivičnih djela;


23 narušavanja javnog reda i mira, dva lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

51 saobraćajna nezgoda, tri lica zadobila teške, a 10 lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povrede.

29 lica je lišeno slobode, a 23 lica je zadržano.


Teška krađa

Dana 12.12.2019.godine u 10,45 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice D.S., rođen 1992.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Pomenuto lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.


Lišenje slobode K.L.

Dana 12.12.2019.godine u 18,30 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice K.L., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija). Prilikom pretresa podrumskih prostorija koje isti koristi u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna automatska puška marke “CZ” M-56, cal. 7,62 mm sa ovirom i sedam metaka istog kalibra. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Pomenuto lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.

 

Razbojništvo

Dana 12.12.2019.godine u 17,25 sati, obaviještena je Četvrta PU da je istog dana u 14,15 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad mldb. E.H. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lice je uz prijetnju nožem, od istog otuđilo mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski slžbenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!