[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/policija1-4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/100x73\/policija1-4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/11\/policija1-4.jpg","size":"314.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 12 teških krađa ( jedno motorno vozilo);

– pet krađa;

– dva nasilja u porodici;

– 17 ostalih krivičnih djela;


15 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

60 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobila teže, a 17 lica lakše tjelesne

22 lica je lišeno slobode, a 19 lica je zadržano.


Teška krađa

Dana 10.12.2019.godine u 12,00 sati, policijski službenici Šeste PU lišili su slobode lica: V.Š., rođen 1994.godine, S.L., rođen 1993.godine i H.B., rođen 1993.godine, nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), na području općine Hadžići. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Pomenuta lica su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalistčku obradu nad istim.


Razbojništvo

Dana 10.12.2019.godine u 16,45 sati u ulici Arapova, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “AL-HANA”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju, otuđilo određenu sumu novca i više kutija lijekova, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Saobraćajna nezgoda

Dana 10.12.2019.godine u 17,15 sati u ulici Rakovička cesta, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nazgoda. Prema do sada prikupljenim informacijama, tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka A.V., rođen 1946.godine, nastanjen na području općina Ilidža, od strane NN vozila, crne boje, nepoznatih registarskih oznaka, kojim je upravljao NN vozač, koji se nakon saobraćajne nezgode, bez zaustavljanja udaljio sa lica mjesta u pravcu Ilidže, ne ukazavši pomoć osobi ozlijeđenoj u navedenoj nezgodi. U ovoj sobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak A.V., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinksu pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je na Odjeljenju za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, identifikaciji i pronalasku vozača i vozila.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!