[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/policija-traka-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/100x73\/policija-traka-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/09\/policija-traka-2.jpg","size":"326.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

43 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 15 teških krađa ( tri motorna vozila );

– četiri krađe;

– četiri nasilja u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– četiri posjedovanja opojne droge;

– 14 ostalih krivičnih djela;


22 narušavanja javnog reda i mira, jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

46 saobraćajnih nezgoda, jedno lice zadobilo teške, a sedam lica lakše tjelesne povrede, dok za sedam lica nije utvrđen stepen povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 24 lica je zadržano.


Oštečenje tuđe stvari

Dana 08.12.2019.godine u 02,00 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lice Z.B., rođen 1995.godine u Jablanici, sa boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari). Isti je u ulici Vlakovo, općina Ilidža, oštetio dva saobraćajna znaka. O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv pomenutog lica će biti prduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Razbojništvo

Dana 08.12.2019.godine u 12,30 sati, obaviještena je Prva PU da je istog dana u 10,40 sati u ulici Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad G.K. iz NR Kine. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od istog otuđila ruksak sa mobilnim telefonom, foto aparatom, određenom sumom novca i ličnim stvarima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.


Lišenje slobode E.B.

Dana 09.12.2019.godine u 00,15 sati u ulici Zmaja d Bosne, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice E.B., rođen 1991.godine u Konjicu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 358. KZ F BiH (Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje). O navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!