[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/prijetnja-nozem.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/100x73\/prijetnja-nozem.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/06\/prijetnja-nozem.jpg","size":"237.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 5. i 6.12. na području Federacije BiH registrovano je:

49 krivičnih djela i to:

– dva razbojništva;

– 13 teških krađa;

– dvije krađe;

– pet nasilja u porodici;

– dva posjedovanja opojne droge;

– 25 ostalih krivičnih djela;


23 narušavanja javnog reda i mira u kojima su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

52 saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice zadobila teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede.

30 lica je lišeno slobode, a 25 lica je zadržano.


Požar

Dana 05.12.2019.godine u 22,40 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Boguševac, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do požara na kući vlasništvo A.Š. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.


Razbojništvo

Dana 05.12.2019.godine, obaviještena je Peta PU da je istog dana u 21.05 sati u ulici Hamze Čelenke, općina Ilidža, od strane tri NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad E.Š. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem i uz upotrebu fizičke snage, od istog otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Razbojništvo

Dana 05.12.2019.godine u 15,50 sati, obaviještena je Četvrta PU da je dana 01.12.2019.godine u 01,30 sati u ulici Trg zlatnih ljiljana, općina Novi Grad Sarajevo, od strane pet NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad B.T. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage, od istog otuđila mobilni telefon, određenu sumu novca i lične dokumente, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!