[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/kriminal-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/100x73\/kriminal-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/04\/kriminal-3.jpg","size":"714.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 03/04.12. na području Federacije BiH registrovano je:

48 krivična djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 16 teških krađa;

– pet krađa;

– dva nasilja u porodici;

– jedna prijevara;

– 23 ostala krivična djela;


17 narušavanja javnog reda i mira u kojima je dva lica zadobila lakše tjelesne povrede.

61 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica je zadobilo teže,a 12 lica lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 16 lica je zadržano.

 

Teška krađa

Dana 03.12.2019.godine u 01,25 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lica: A.K., rođen 1992.godine u Alžiru i K.M., rođen 1995.godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Novi Grad Sarajevo, počinili više krivičnih djela iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Razbojništvo

Dana 03.12.2019.godine u 16,40 sati, obaviještena je Treća PU da je istog dana u 15,20 sati, u tramvaju koji je saobraćao na području općine Novo Sarajevo, od strane tri NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad A.B. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem, od istog otuđila mobilni telefon, određenu sumu novca i lične dokumente, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.


Lišenje slobode E.F.

Dana 03.12.2019.godine u 11,30 sati, na osnovu potraga Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Mostar, policijski službenici Odjeljenja za privredni kriminal-Sektora kriminalističke policije lišili su slobode lice E.F., rođen 1984.godine u Konjicu, nastanjen u Mostaru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 373. KZ F BiH (Krivotvorenje isprave). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!