[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/policija-bih-6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/100x73\/policija-bih-6.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/02\/policija-bih-6.jpg","size":"297.88","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom 1. i 2.12.  na području Federacije BiH registrovano je:

21 krivično djelo i to:

– dva razbojništva;

– jedna razbojnička krađa;

– šest teških krađa;

– tri nasilja u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– jedno posjedovanje opojnih droga;

– sedam ostalih krivičnih djela;


17 narušavanja javnog reda i mira.

45 saobraćajnih nezgoda, u kojima je sedam lica zadobilo teške, a 15 lica lakše tjelesne povrede.

18 lica je lišeno slobode, a 14 lica je zadržano.


Krađa

Dana 01.12.2019.godine u 14,00 sati, policijski službenici Šeste PU lišili su slobode lice E.Č., rođen 1979.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedeno lice je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad istim.


Razbojništvo

Dana 01.12.2019.godine u 00,30 sati, obaviještena je Četvrta PU da je istog dana u 00,10 sati u ulici Bajrama Zenunija, općina Novi Grad Sarajevo, od strane tri NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad E.Č. i I.H. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem, od istih otuđila mobilne telefone i određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.


Požar

Dana 01.12.2019.godine u 01,55 sati, obaviještena je Druga PU da je u ulici Branilaca Šipa, općina Centar Sarajevo, došlo do požara na putničkom motornom vozilu marke “Renault Megan”, koje koristi K.F. iz Sarajeva. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a. Nastavlja se rad na dokumentovanju navedenog požara.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!