[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/policija-bih-45.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/100x73\/policija-bih-45.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/policija-bih-45.jpg","size":"444.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

43 krivična djela i to:

– jedno ubistvo u pokušaju;

– jedno razbojništvo;

– devet teških krađa;

– tri krađe;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– 27 ostalih krivičnih djela;



26 narušavanja javnog reda i mira.

62 saobraćajne nezgode, u kojima su četiri lica zadobila teške, a 26 lica lakše tjelesne povrede.

21 lice je lišeno slobode, a 14 lica je zadržano.

 

Rasvijetljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju

Dana 20.11.2019.godine u 08,05 sati, obaviještena je Prva PU da je u ulici Kundurdžiluk, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica koje se udaljilo u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je povrijeđena M.M., rođena 1977.godine u Mostaru, nastanjena u Sarajevu. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju. Uviđaj na licu mjesta događaja su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, intenzivnim i efikasnim aktivnostima, policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine-Sektora kriminalističke policije i Prve PU, su dana 21.11.2019.godine u 02,15 sati, pronašli i lišili slobode lice M.K., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 166., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Ubistvo u pokušaju). Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.


Teška krađa

Dana 20.11.2019.godine u 15,30 sati, policijski službenici Šeste PU lišili su slobode lice A.D., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Izvršenim pretresom kuće koju isti koristi na području općine Hadžići, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnih djela teških krađa u vikend kuće. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, A.D. je otpušten iz službenih prostorija, a protiv navedenog lica će biti dostavljen službeni izvještaj Kantonalnom tužilaštvu.


Razbojništvo

Dana 20.11.2019.godine u 06,5 sati u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u automat klubu “Pik Ass” Chance. Tom prilikom maskirana NN lica su, uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Odmah potom, uposlenik zaštitarske agencije je upotrijebio vatreno oružje ispalivši jedan metak u pravcu izvršioca, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca.


Lišenje slobode A.S.

Dana 20.11.2019.godine u 01,40 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice A.S., rođen 1993.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 173. KZ F BiH (Lahka tjelesna ozljeda), na štetu V.K. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!