[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/policija-bih-25.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/policija-bih-25.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/policija-bih-25.jpg","size":"536.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

47 krivičnih djela i to:

– jedno razbojništvo;

– 13 teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– četiri krađe;

– tri nasilja u porodici;

– tri oštećenja tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– 22 ostala krivična djela;


26 narušavanja javnog reda i mira, dva lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

38 saobraćajnih nezgoda, dva lica zadobila teške, a pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povreda.

18 lica je lišeno slobode, a 16 lica je zadržano.


Pronalazak droge i napad na policijskog službenika

Dana 19.11.2019.godine u 02,35 sati u ulici Nurije Pozderca, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU su zaustavili putničko motorno vozilo marke "Peugeot", reg. oznaka J72-K-893, kojim je upravljao vozač D.Š., rođen 1977.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa kod istog je pronađena i oduzeta jedna ručno spravljena cigareta sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Tokom intervecije, D.Š. je fizičke napao policijsku službenicu, nanijevši joj povrede, a potom se pokušao udaljiti sa lica mjesta, u čemu je spriječen od strane policijskih službenika. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede, Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 239. stav 3. i člana 359. stav 1. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti), D.Š. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice je otpušteno iz službenih prostorija, a protiv istog će biti dostavljen službeni izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pomenuta krivična djela.


Krađa

Dana 19.11.2019.godine u 14,45 sati u ulici Dobrinjske bolnice, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice A.Č., rođena 1987.godine u Trebinju, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa). Ista je u prodavnici "DM drogerija marketi" d.o.o. Sarajevo, zatečena na izvršenju krivičnog djela krađe nakita. Prilikom pretresa kod A.Č su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom previđene mjere i radnje.


Razbojništvo

Dana 19.11.2019.godine u 19,05 sati u ulici Brezanska, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicima u prodavnici “Amko-Komerc”. Tom prilikom maskirana NN lica su, uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!