[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/policija-bih-7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/100x73\/policija-bih-7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/policija-bih-7.jpg","size":"386.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

27 krivičnih djela i to:

– jedno ubistvo u pokušaju;

– jedno razbojništvo;

– pet teških krađa ( jedno motorno vozilo );

– četiri krađe;

– tri nasilja u porodici;

– jedno posjedovanje opojne droge;

– 12 ostalih krivičnih djela;


26 narušavanja javnog reda i mira u kojima su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

68 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, tri lica zadobila teške tjelesne povrede, a 14 lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

devet lica je lišeno slobode, a devet lica je zadržano.


Požar

Dana 10.10.2019.godine u 23,15 sati u ulici Logavina, općina Stari Grad Sarajevo, došlo je do požara na kući nepoznatog vlasnika. Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Stari Grad. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, dok je na objektu nastupila materijalna šteta. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.


Razbojništvo

Dana 10.10.2019.godine u 14,50 sati u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno je krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u apoteci “Family”. Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Pronalazak droge

Dana 10.10.2019.godine u 14,05 sati u ulici Tina Ujevića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge PU su zaustavili i kontrolisali lice B.B., rođen 1996.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom kod istog je pronađeno i oduzeto sedam paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), navedenog dana u 14,15 sati B.B. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih sloboe MUP-a Kantona Sarajevo. O pomenutom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!