[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/marihuana.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/100x73\/marihuana.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/11\/marihuana.jpg","size":"543.96","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Predložen pritvor za mladića iz Jajca koji je u Šipovu prodao pet kg marihuane

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zatražio je određivanje pritvora za Deana Bendru (1995.) iz Jajca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Osumnjičeni je zajedno sa Robertom Barišićem, Nihadom Omanovićem i Emirom Kordom, od 5. do 7. septembra ove godine, na području općine Šipovo, prodao pet kilograma marihuane.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci. 

Bendra je uhapšen u nastavku akcije „Pliva“, koju su jučer izveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!