[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/policija-bih-34.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/100x73\/policija-bih-34.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/07\/policija-bih-34.jpg","size":"256.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

 

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovana su:

43 krivična djela i to:

– 11 teških krađa;

– pet krađa;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– tri izazivanja opće opasnosti;

– šest posjedovanja opojne droge;

– 17 ostalih krivičnih djela;


17 narušavanja javnog reda i mira, jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede.

47 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, dva lica su zadobila teške, a devet lica lakše tjelesne povrede, dok za jedno lice nije utvrđen stepen povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 25 lica je zadržano.

 

Pronalazak droge i oružja

Dana 06.10.2019.godine u 23,10 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Peugeot” 307, u kojem su se nalazila lica: E.M., rođen 1994.godine u Sarajevu i E.A., rođen 1993.godine u Skoplju, nastanjeni u Sarajevu. Tom prilikom kod istog su pronađena i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, pet paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i pištolj marke “ČZ”, sa okvirom i sedam metaka. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 74. ZONDINOiM-a, pomenutog dana u 23,30 sati, E.M. i E.A. lišeni su slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.


Teška krađa

Dana 06.10.2019.godine u 20,00 sati, policijski službenici Prve PU lišili su slobode lica: A.K., rođen 1992.godine u Alžiru i M.K., 1995.godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti su u ulici Iza Hrida, općina Stari Grad Sarajevo, zatečeni na izvršenju krivičnog djela teške krađe u kuću vlasništvo A.H. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a navedena lica su predata u prostorije Jedinice za osiguaranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Lišenje slobode Z.H.

Dana 06.10.2019.godine u 01,15 sati, policijski službenici Sedme PU lišili su slobode lice Z.H., rođen 1981.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 362. KZ F BiH (Nasilničko ponašanje). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!