[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/policija-bih-38.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/100x73\/policija-bih-38.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/policija-bih-38.jpg","size":"462.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

42 krivična djela i to:

– dva razbojništvo;

– jedno nasilje u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– 11 teških krađa;

– 16 krađe;

– 10 ostalih krivičnih djela;


25 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

75 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, osam lica zadobilo teške, a 17 lica lakše tjelesne povrede.

15 lica je lišeno slobode, a 15 lica je zadržano.


Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija

Dana 20.08.2019.godine u 21,30 sati u ulici Brčanska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice F.D., rođen 1981.godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371. stav 1. KZ F BiH (Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija). Prilikom pregleda kod istog je pronađena i oduzeta jedna ručna bomba tzv. “kašikara”. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv istog će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Razbojništvo

Dana 20.08.2019.godine u 19,05 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Marka Marulića, općina Novo Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”. Tom priliokom NN lice je uz prijetnju nožem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.


Saobraćajna nezgoda

Dana 20.08.2019.godine u 07,05 sati, na kolovozu ulice Dalmatinska, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza i udara u betonski podzid bašte ugostiteljskog objekta, teretnog motornog vozila marke “Renault” Master, reg. oznaka M36-O-163, kojim je upravljao vozač R.J., rođen 1957.godine u Priboju, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi, na licu mjesta je preminuo vozač R.J., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!