[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/bus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/100x73\/bus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/08\/21\/bus.jpg","size":"337.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Brazilska policija ubila otmičara autobusa u Rio de Janeiru

Guverner brazilske savezne države Rio de Janeiro saopćio je u utorak da je naoružani čovjek, koji je držao kao taoce desetak osoba, ubijen je u razmjeni vatre s policijom tokom četverosatne talačke krize.  

Guverner Wilson Witzel izjavio je da su taoci oslobođeni. Čovjek naoružan puškom i nožem uzeo je 37 osoba kao taoce oko 5,30 sati ujutru na prometnom mostu koji povezuje predgrađe Sao Gonçalo s centrom Rio de Janeira.

Policija je saopćila kako su oslobođeni taoci rekli da je muškarac polio autobus benzinom i kako je zaprijetio da će ga zapaliti.

Hans Moreno, jedan od talaca u autobsuu, izjavio je za TV Globo da se otmičar "nije ponašao agresivno i da je bio veoma miran".

Sao Gonçalo je nemirno i siromašno predgrađe koje odvaja od Ria zaliv Guanabara. Mnogi koriste most da dolaze i odlaze s posla, prenosi AP.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!