[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/02\/policija-bih-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/02\/100x73\/policija-bih-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/07\/02\/policija-bih-2.jpg","size":"321.84","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

Registrovana su:

32 krivična djela i to:

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– tri nasilja u porodici;

– jedno ugrožavanje sigurnosti;

– sedam teških krađa (1 motorno vozilo);

– četiri krađe;

– 16 ostalih krivičnih djela;


28 narušavanja javnog reda i mira.

74 saobraćajne nezgode, u kojima su tri lica zadobila teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede.

16 lica lišeno je slobode koliko je i zadržano.


Razbojništvo

Dana 01.07.2019.godine u 09,05 sati, obaviještena je I PU da je u ulici Veliki čurčiluk, općina Stari Grad Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva u zlatarsku radnju “Neretljaković”. Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu količinu zlatnog nakita, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Saobraćajna nezgoda

Dana 01.07.2019.godine u 08,05 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Put života - Roberta C. Frasurea, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, od strane putničkog motornog vozila marke “VW Golf 5”, reg. oznaka M73-A-597, kojim je upravljao vozač I.O., rođen 1959.godine u Fojnici, gdje je i nastanjen, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S.K., rođena 1972.godine, nastanjena u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja S.K., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, nakon čega je na Klinici za ortopediju i traumatoloigiju UKC u Sarajevu, zadržana na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode.


Saobraćajna nezgoda

Dana 01.07.2019.godine u 14,00 sati, na kolovozu ulice Kurta Schorka, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “VW Golf 2”, reg. oznaka M80-K-796, kojim je upravljao vozač F.H., rođen 1958.godine u Zavidovićima, gdje je i nastanjen i teretnog motornog vozila marke MAN, reg. oznake E31-A-621, kojim je upravljao vozač M.R., rođen 1953.godine u Palama, gdje je i nastanjen. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život je zadobio vozač F.H., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatoloigiju UKC u Sarajevu, zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!