[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/policija-kriminal.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/100x73\/policija-kriminal.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/policija-kriminal.jpg","size":"429.21","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje


Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH

registrovano je:

37 krivičnih djela i to:

– jedno izazivanje opće opasnosti;

– jedno posjedovanje opojnih droga;

– četiri nasilja u porodici;

– 11 teških krađa;

– tri krađe;

– 17 ostalih krivičnih djela;


38 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica, zadobila lakše tjelesne povrede.

51 saobraćajna nezgoda, u kojima je jedno lice zadobilo teške, a 10 lica lakše tjelesne povrede.

26 lica je lišeno slobode, a 20 lica je zadržano.


Rasvijetljeno više krivičnih djela razbojništva

Dana 25.06.2019.godine u 15,00 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lica: O.S. rođen 1990.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 289., 239. stav 3. KZ F BiH (Razbojništvo, Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 74. ZONDINOiM-a i H.Ć., rođen 1987.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo). Isti su u proteklom periodu na području općine Novi Grad Sarajevo izvršili šest krivičnih djela razbojništva u trgovinske objekte i sportske kaldionice. Izvršenim pretresom stambenih i drugih prostorija koji isti koriste, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela. Kod O.S. je pronađen i oduzet pištolj marke “CZ”, cal. 7,65 mm sa okvirom i sedam metaka istog kalibra, određena suma novca i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavane osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon završene kriminalističke obrade, O.S. i H.Ć. će uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.


Teška krađa

Dana 25.06.2019.godine u 00,30 sati, policijski službenici IV PU lišili su slobode lice mldb. Z.D. rođena 2001.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), na štetu E.A. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv iste će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.


Pronalazak droge

Dana 25.06.2019.godine u 20,20 sati u ulici Plandište, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku su zaustavili i kontrolisali lice M.A., rođen 1993.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.Tom prilikom kod istog je pronađena i oduzeta oodređena količina suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga), M.A. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje oosoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici V PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!