[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/droga-crna-gora.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/100x73\/droga-crna-gora.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/26\/droga-crna-gora.jpg","size":"378.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Holandska policija zaplijenila 2,5 tone metamfetamina

Holandska policija saopćila je u srijedu da je zaplijenila 2,5 tone metamfetamina u, kako navodi, najvećoj dosadašnjoj zaplijeni droge u Evropi, s uličnom vrijednošću procijenjenom na "stotine miliona eura". 

Policijski portparol Thomas Aling izjavio je da još nije bilo hapšenja nakon prošlosedmične zaplijene.

- Tragamo za njima - dodao je Aling, misleći na vlasnike zaplijenjene droge, koja je po njegovim riječima bila namijenjena za izvoz, vjerovatno u istočnu Evropu.

- Nisu se mogli riješiti toga u Holandiji - kazao je.

Nedavni testovi pokazali su da su nivoi korištenja metamfetamina u Holandiji relativno niski u poređenju sa Sjedinjenim Držvama ili Australijom, ali da su u porastu.

Policija je otkrila drogu dok je obilazila uredsku zgradu u okviru aktuelne istrage, navodi se u saopćenju.

Oni su uočili da je drugi sprat zgrade izgledao niži iznutra nego izvana. Potom su otkrili skrivenu prostoriju u kojoj je droga sakrivana, podijeljena u pakete veličine cigle i smještena u veliki broj plastičnih vreća.

Odmah nakon toga policija je također otkrila skladište u gradu Utrechtu sa 17.500 litara hemikalija korištenih u ispiranju kokaina ili u proizvodnji sintetičkih droga.

Na istoj lokaciji u Utrechtu, policija je također pronašla izdubljeno kamenje za koje vjeruje da je korišteno za transport droge.

Droga je uništena, saopćila je policija, prenosi Reuters.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!