[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/dragan-covic11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/100x73\/dragan-covic11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/30\/dragan-covic11.jpg","size":"42.22","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čović razgovarao s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Filedom

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Matthewom Fieldom.

Predsjedatelj Čović je informirao veleposlanika Fielda o nizu vođenih razgovora s dužnosnicima iz okruženja s ciljem razmjene iskustava u poduzetim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Sugovornici su istaknuli kako je važna međunarodna solidarnost u borbi protiv pandemije, kao i koordinirano djelovanje u svim akcijama. Važnim je naglašena pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu u Bosni i Hercegovini, dok prioritet moraju imati ugrožene skupine i stariji.

Osim zaštite zdravlja svih žitelja Bosne i Hercegovine, u razgovoru je naglašeno kako se mora žurno reagirati i prema gospodarstvu. Svako radno mjesto je prevažno i unatoč izvanrednoj zdravstvenoj situaciji, mora se misliti i na prihvatljive mjere koje će pomoći i stabilizirati ekonomiju.

Bosni i Hercegovini i zemljama zapadnog Balkana osim ekonomske pomoći, važno je osigurati i omogućiti kupnju medicinske opreme, poput maski i respiratora kako bi uspješno zauzdale pandemiju koronavirusa, zaključeno je danas, a prenosi u svom saopćenju Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!