[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/downloadhdznelson.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/100x73\/downloadhdznelson.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/20\/downloadhdznelson.jpg","size":"89.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Čović-Nelson: Izborni zakon i euroatlantska perspektiva unapređenje razvoja BiH

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu održao sastanak s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericom Nelsonom s kojim je razgovarao o Lokalnim izborima, političkim prilikama, euroatlantskim integracijama i ekonomskoj situaciji.

Sastanku su prisustvovale i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto i zamjenica veleposnika SAD-a u BiH Ellen Germain, priopćio je u utorak Ured za informiranje HDZ-a BiH.

Govoreći o političkoj situaciji, Čović je nužnim istaknuo realizaciju dogovora o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, rekavši da ostvareni konsenzus ne smije biti zanemaren. Istodobno je naglašena važnost Lokalnih izbora za izgradnju snažne demokracije i put ka EU.

Lokalni izbori moraju reflektirati neovisnu političku opredijeljenost svih konstitutivnih naroda, izjavio je Čović, ističući važnost legitimnosti političkih predstavnika na svim razinama vlasti. Naglasio je i stav hrvatskih dužnosnika o izdvajanju Mostara iz izbornog procesa.

Uvažavajući činjenicu da je novi zamah osobito važan za ostvarenje napretka ka članstvu BiH u Europskoj uniji i NATO-u, hrvatski politički dužnosnici nastavljaju rad na intenziviranju euroatlantske perspektive.

Istaknuta je i pomoć koju su Sjedinjene Američke Države iskazale BiH u nadvladavanju posljedica covida-19. Tom prilikom, dužnosnici su iskazali uvjerenje u daljnju suradnju na unaprjeđenju dugoročnog razvoja i stabilnosti Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!