[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/merhamet-kamplipa-migranti-pomoc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/merhamet-kamplipa-migranti-pomoc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/merhamet-kamplipa-migranti-pomoc.jpg","size":"107.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Cikotić: Osobi koja je uzrokovala nered u Blažuju izrečena mjera protjerivanja

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić kazao je kako je incident u migrantskom kampu “Blažuj” kod Sarajeva inicirala jedna osoba (migrant), provocirajući na vjerskoj osnovi druge migrante smještene u tom kampu. 

- Prema informacijama kojima raspolažemo, jedna osoba porijeklom iz Irana je na vjerskoj osnovi provocirala druge pripadnike Privremenog prihvatnog centra u Blažuju, uglavnom s prostora Pakistana i Afganistana – kazao je Cikotić, odgovarajući na novinarski upit u vezi s tim nemilim događajem.

Dodao je kako je došlo do sukoba, odnosno do pokušaja da to oni međusobno riješe, a da je intervenirala i Služba za poslove sa strancima, kao i djelatnici IOM-a, te da se u odgovor na novonastalu situaciju uključila Jedinica za podršku MUP-a KS, kao i pripadnici tog ministarstva.

Podsjetio je kako je u tom sukobu nekoliko policajaca i djelatnika IOM-a, kao i veći broj migranata povrijeđen.

- Zasad imamo informaciju da je osoba koja je proizvela kompletan nered već pod nadzorom u Imigracijskom centru u Istočnom Sarajevu te da joj je izrečena mjera protjerivanja iz BiH - kazao je Cikotić, navodeći kako nadležni organi nastavljaju dalje istražne radnje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!