[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/cik-7.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/100x73\/cik-7.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/23\/cik-7.jpg","size":"62.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

CIK BiH - Uspostavljen Glavni centar za brojanje za provođenje Općih izbora 2022. godine

 Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na sjednici, održanoj danas, donijela Odluku o uspostavi Glavnog centra za brojanje za provođenje Općih izbora 2022. godine.

Prema usvojenoj odluci Glavnim centrom za brojanje rukovodi direktor i tri zamjenika direktora, koje će imenovati Centralna izborna komisija BiH posebnom odlukom.

Glavni centar za brojanje, pored ostalog, vrši prijem i kontrolu biračkog materijala birača koji glasaju putem pošte, sa biračkih mjesta za glasanje u odsustvu, nepotvrđenih glasačkih listića, mobilnih timova i diplomatsko-konzularnih predstavništava. U Glavnom centru za brojanje se vrši i verifikacija prava glasa navedenih kategorija birača, brojanje i unos tih glasova, kao i ponovno brojanje po naredbi Centralne izborne komisije BiH.

Poslovni prostor će se Glavnom centru za brojanje osigurati na osnovu ugovora o zakupu poslovnog prostora kojeg će Centralna izborna komisija BiH zaključiti sa dobavljačem koji dostavi najpovoljniju ponudu po javnom pozivu za zakup poslovnog prostora.

Odlukom o uspostavi Glavnog centra za brojanje imenovana je i komisija za izbor najpovoljnije ponude za zakup poslovnog prostora - saopćeno je iz CIK-a BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!