Tokom „Ćevap festa“, banjalučke ćevabdžije ispekle su blizu 13.500 porcija ćevapa, a prema procjenama taj, gastro – festival proteklog vikenda posjetilo je oko 20.000 Banjalučana i turista.
Zadovoljni su i organizatori i ćevabdžije, njih devet, kako je protekla trodnevna manifestacija, posebno što im ni vremenske prilike nisu išle na ruku.
- Interes naših sugrađana, ali i značajan broj turista koji su proteklog vikenda došli u Banju Luku zbog 'Ćevap festa', ukazuje na to da je manifestacija postala već prepoznatljiva i da treba da nastavimo u tom smjeru. Ove brojke, također, potvrdile su da se radi o jednom od najmasovnijih gastro festivala u BiH, sa perspektivom da u budućnosti postane regionalno poznato okupljanje – poručili su organizatori.
Od ukupnog broja prodanih porcija ćevapa, tokom tri dana festivala – najviše ih je, po očekivanjima, pripremila i prodala najpoznatija gradska roštiljnica – „Kod Muje“, a u stopu ih prate „Zlatna kruna“, „Biljana“ i „Stari recept“. Razloga za zadovoljstvo imali su i ostali učesnici – „Zamola“, „Mira M“, „Limun žut“, „Druga priča“ i „Akvana“.
Manifestaciju su organizovali Gradska uprava i Turistička organizacija, s ciljem popularizacije banjalučkog ćevapa, autohtone delicije grada na Vrbasu.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.