[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/tuzilastvo-banja-luka-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/100x73\/tuzilastvo-banja-luka-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/12\/03\/tuzilastvo-banja-luka-2.jpg","size":"273.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Četiri osobe uhapšene zbog razbojništva i teških krađa u Banjoj Luci i Laktašima

Banjalučka policija je u akciji kodnog naziva "Hidra" uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile razbojništvo, više krivičnih djela teške krađe i krađe na području Banje Luke i Laktaša.

Slobode su lišeni M.G., V.G., A.B. i S.G., dok su osoba inicijala A.T. i jedna maloljetna osoba dobrovoljno pristupili u prostorije nadležne policijske stanice.

Iz Policijske uprave Banja Luka danas su saopćili da se S.G. i A.T. sumnjiče da su u decembru 2018. godine izvršili razbojništvo u sportskoj kladionici na području Banje Luke, a A.B. da je u prethodnom periodu izvršio pet teških krađa i četiri krađe u tom gradu.

Za V.G. postoji sumnja da je na području Laktaša u prethodnom periodu izvršo više teških krađa, dok se M.G. sumnjiči da je u novembru ove godine na području Banje Luke izvršio tešku krađu i krađu.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!