[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/dfhg.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/100x73\/dfhg.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/dfhg.jpg","size":"272.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Četiri osobe poginule u sudaru dva hidroaviona na jugoistoku Aljaske

U sudaru u zraku dva  hidroaviona s u ponedjeljak na jugoistoku Aljaske poginule su najmanje četiri osobe , povrijeđeno je  10 osoba i dvije se vode kao nestale, saopćili su američka obalna straža i dužnosnici Savezne uprave za avijaciju.

Dva aviona- jedan sa 11 putnika i posadom, drugi s pet osoba  - spustili su se iznad vode oko  40-48 kilometara sjeveroistočno od Ketchikana, prema riječima dužnosnika obalne straže Jon-Paul Riosa , prenosi Reuters.

Mjesto nesreće je  u blizini popularne turističke  lokacije koja vodi izlete do obližnjeg nacionalnog spomenika Misty Fjords, oko 300 kilometara južno od Juneaua, glavnog grada Aljaske.

Operator većih aviona sa sjedištem u Ketchikanu, Taquan Air, rekao je da su njegov pilot i devet putnika spašeni i ukazana im je ljekarska  pomoć, ali  je jedan putnik nestao.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!