[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/13\/policija-bih.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/13\/100x73\/policija-bih.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/13\/policija-bih.jpeg","size":"297.81","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Crna hronika - vijesti iz zemlje

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije, tokom navedenog perioda na području Federacije BiH registrovano je:

78 krivičnih djela i to:

– šest razbojništava;

– tri nasilja u porodici;

– jedno oštećenje tuđe stvari;

– šest posjedovanja opojnih droga;

– tri teške krađe motornih vozila;

– 23 teške krađe;

– četiri krađe;

– 32 ostala krivična djela;


76 narušavanja javnog reda i mira, u kojima su četiri lica zadobila lakše tjelesne povrede dok za jedno lice nije utvrđen stepen povreda.

149 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice smrtno stradalo, 30 lica zadobilo teške, a 11 lica lakše tjelesne povrede, dok za tri lica nije utvrđen stepen povreda.

60 lica je lišeno slobode, a 48 lica je zadržano.


Teška krađa

Dana 12.05.2019.godine u 02,00 sati, od strane građana, obaviještena je III PU da je od strane NN muškog lica, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u prostorije pekare “Pal”, ulica Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo. Odmah po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su u ulici Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode lice S.M., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Tom prilikom kod istog su pronađeni i oduzeti otuđeni predmeti. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Razbojništvo

Dana 12.05.2019.godine u 15,50 sati, obaviještena je IV PU da je u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, od strane dva NN lica, izvršeno krivično djelo razbojništva nad A.I. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz upotrebu oštrog premeta, od istog otuđila mobilni telefon i određenu sumu novca, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod A.I. konstatovane lakše tjelesne povrede. U neposrednoj blizini mjesta događaja, policijski službenici su pronašli jedan odbačen ruksak u kojem se nalazio otuđeni mobilni telefon. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.


Teške tjelesne povrede

Dana 11.05.2019.godine u 21,55 sati u ulici Bajrama Hasanovića, općina Ilidža, došlo je do međusobne tuče između više lica. U navedenoj tuči, lice A.Dž. je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, nanesene oštrim predmetom. Zbog postojanja osnova sumnje da su počiniuli krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH Teška tjelesna ozljeda), policijski službenici V PU su dana 12.05.2019.godine u 01,30 sati lišili slobode lice S.A., a u 02,30 sati, slobode je lišen C.A., nakon čega su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.


Rasvijetljeno krivično djelo razbojništva

Dana 10.05.2019.godine u 09,50 sati, policijski službenici III PU lišili su slobode H.Č., rođen 1977.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. KZ F BiH (Razbojništvo), na štetu N.J. iz Sarajeva. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode je nakon kriminalističke obrade, otpušteno iz službenih prostorija III PU. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!