[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/11\/xc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/11\/100x73\/xc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/11\/xc_1.jpg","size":"44.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Čeferin: Pogledajte šta se dogodilo košarci s Euroligom, UEFA to neće dozvoliti

Onog dana kad je FIBA prepustila Euroligi rukovođenje najjačim evropskim klupskim takmičenjem napravljena je velika greška i UEFA sigurno neće dozvoliti da se nešto slično dogodi u fudbalu, kaže predsjednik UEFA, Aleksander Čeferin.

Prvi čovjek Evropske fudbalske unije je po ko zna koji put ponovio da od formiranja Superlige neće biti ništa, a ovom prilikom je povukao zanimljivu paralelu sa košarkom.

"Superliga kao takmičenje nikoga ne zanima. To je potpuni promašaj. Ljudi vole fudbal jer je to sport u kojem svi imaju istu šansu i nema povlašćenih klubova. Pogledajte samo šta se dogodilo košarci sa Euroligom. To je nedopustivo. Superliga vam je fudbalska Euroliga", rekao je Čeferin.

Prema rečima prvog čovjeka evropskog fudbala, oni koji pokušavaju da unište najpopularniji sport na svijetu, konstanto vrše pristisak i prijete, ali UEFA se neće predati.

"Bilo je tokom ovim nekoliko godina raznih vrsta pritisaka i pretnji. Onih direktnih i indirektnih. Poručuju nam da su jači od nas, kako ih ne možemo zaustaviti i kako će nas tužiti. Čak je i moja supruga jednom prilikom čula te prijetnje dok je bila sa mnom u kolima. Ali ja se ne plašim. Apsolutno sam siguran da UEFA ne radi ništa loše, da je sve po propisima i nemojte nas miješati sa FIFA."

Čeferin je iznio još jedan zanimljiv detalj u prilog činjenice da najbogatiji svetski klubovi ne treba da imaju svoje takmičenje zatvorenog tipa.

"Klubovi koji žele da budu u Superligi uopšte nemaju igrače iz svojih škola. Oni ne stvaraju gotove fudbalere nego ih kupuju iz zemalja čiji klubovi ne mogu da igraju njihovu takmičenje. To nije normalno".,rekao je Čeferin.

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!