[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/ysw.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/100x73\/ysw.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/20\/ysw.jpg","size":"58.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Buđenje golgetera: Haland i Imobile su ponovo prijetnje

Sedam utakmica, skoro 580 minuta klupskog i reprezentativnog fudbala Erling Haland nije dao gol.

Bila je to vjerovatno i najveća golgeterska kriza Norvežanina u dosadašnjoj karijeri, ali meč protiv Verdera je označio i da je završena - bio je dvostruki strijelac, za brojku od ukupno 23 u Bundesligi ove sezone, pa se navijači „milionera” nadaju da će do kraja sezone imati pravog Halanda, napast za protivničke odbrane.

Haland želi da odvede Borusiju u Ligu šampiona, a isti cilj ima i Ćiro Imobile sa Lacijom.

I Imobile je za vikend prekinuo lošu seriju - do duela sa Beneventom, kojem je dva puta zatresao mrežu (promašio je i penal), bio je bez pogotka u dresu Rimljana skoro dva i po mjeseca.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Bauman (Hofenhajm) - njegov tim je bio nadigran u Lajpcigu, pravo je čudo kako je sačuvao rezultat 0:0.

ODBRANA

Humels (Borusija Dortmund) - golom u finišu meča je stavio tačku na ubjedljivu pobjedu Borusije protiv Verdera. „Milioneri” još ne odustaju od plasmana u Ligu šampiona.

Tomori (Milan) - loše je reagovao kod izjednačenja Đenove, ali se iskupio u samoj završnici kada je s gol-linije odbranio već viđen pogodak i pomogao „rosonerima” da osvoje bitna tri boda.

SREDINA

Malinovskij (Atalanta) - ušao je dvadesetak minuta prije kraja i bitno uticao na ritam Atalante u pobjedi nad Juventusom. Na kraju je bio i junak - zatresao je mrežu „stare dame” za trijumf 1:0.

De Jong (Barselona) - gotovo perfektna partija Holanđanina u finalu Kupa kralja. Barsa je deklasirala Atletik Bilbao (4:0), De Jong je bio strijelac i dva puta asistent.

Ziješ (Čelsi) - Tomas Tuhel je prvi put u karijeri bio uspješniji od Pepa Gvardiole, a plasman u finale FA kupa londonskom timu je donio Alžirac. Bivši fudbaler Ajaksa dobija sve više prostora u prvom timu „plavaca” i na pravi način ga koristi.

Ljorente (Atletiko Madrid) - uz Luisa Suaresa, Stefana Savića i Jana Oblaka najstandardniji igrač Atletika ove sezone. Ne može baš svaki vezista da se pohvali učinkom od 11 pogodaka i osam asistencija u prvenstvu.

NAPAD

Grinvud (Mančester junajted) - bio je dvostruki strijelac protiv Barnlija, a Ole Gunar Solskjer je nakon meča otkrio da ga „ne vidi kao devetku”.

Imobile (Lacio) - gotovo dva i po mjeseca, još od 7. februara, trajao je golgeterski post napadača Lacija. Konačno je krenuo u okršaju sa Beneventom.

Haland (Borusija Dortmund) - sedam mečeva zaredom, igrajući za klub i reprezentaciju, nije zatresao mrežu. Sve do duela sa Verderom.

Mesi (Barselona) - Leo je opet nasmijan, opet uživa u fudbalu - sve su to dobri znaci za Barsu. Možda je finale Kupa - dao je dva gola - i prekretnica kada je u pitanju njegova budućnost u Kataloniji.

izvor;vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!