[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/21\/zadar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/21\/100x73\/zadar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/21\/zadar.jpg","size":"317.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Brutalni napad u Zadru: Grupa muškaraca u noćnom klubu pretukla dvojicu tamnoputih američkih gay vojnika

Dvojica tamnoputih vojnika američkih zračnih snaga brutalno su pretučena u subotu navečer u zadarskom noćnom klubu “Opera”. Vojnici koji su u Zadar došli na odmor iz Virginie i Georgie napadnuti su u klubu gdje su otvoreno pokazali da su homoseksualci, javlja Zadarski.hr.

U napadu veće skupine muškaraca jedva su izvukli žive glave zbog čega su završili na Hitnom prijemu Opće bolnice gdje im je zbog raskrvarenih glava, podljeva i zadobivenih udaraca pružena liječnička pomoć.

“Prošle noći smo doslovno doživjeli jedan od najgorih trenutaka ikad u životu. U klubu nas je napala grupa od osam do deset muškaraca. Nikad se u životu nisam osjećao tako bespomoćno. Izgledalo je kao da nas ne namjeravaju pustiti žive” rekao je šokirani 24-godišnji vojnik koji je svoje prvo takvo iskustvo podijelio na društvenim mrežama gdje je dobio podršku prijatelja iz svoje postrojbe, te poznanika i prijatelja koje ima diljem svijeta.

Iz zadarske policije su potvrdili da se u noći sa subote na nedjelju u noćnom klubu "Opera" u zadarskim Jazinama, dogodio incident u kojem su pretučena dvojica američkih državljana od 25 i 24 godine. Policija je prijavu dobila oko 3.20 sati, a napad se dogodio oko 3.10.

 

Prva policijska postaja intezivno radi na utvrđivanju identiteta napadača i razlozima zašto su uopće napadnuti. Za sada se traže napadači zbog narušavanja javnog reda i mira, što je u domeni prekršaja, no istraga će pokazati je li u fizičkom napadu na tamnopute gej vojnike bilo elemenata zločina iz mržnje, odnosno kaznenog djela.

 

 

(Jutarnji.hr)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!