[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/bad-salzungen-thuringia-germany-town-hall-space-preview.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/bad-salzungen-thuringia-germany-town-hall-space-preview.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/bad-salzungen-thuringia-germany-town-hall-space-preview.jpg","size":"128.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Broj zaraženih u Njemačkoj i dalje raste

Broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj popeo se u četvrtak na 36.508 osoba te 198 umrlih, a predsjednik države Frank-Walter Steinmeier istodobno je pozvao građane da pokažu solidarnost i izvan granica Njemačke.

U Njemačkoj je u četvrtak zabilježeno 36.508 slučajeva zaraženih koronavirusom, što je 4.954 više nego prethodnog dana, a istodobno se broj umrlih popeo na 198, priopćio je Institut Robert Koch.

Direktor ovog instituta Lothar Wieler ponovio je procjenu kako se epidemija u Njemačkoj nalazi tek na početku širenja.

Christian Drosten, virolog berlinske bolnice Charite, koja savjetuje njemačku vladu glede mjera protiv širenja koronavirusa, izrazio je nadu da bi mjere ograničenog kretanja, koje su uvedene početkom tjedna, uskoro mogle pokazati djelovanje.

"Možemo se nadati smanjenju brzine širenja zaraze", rekao je Drosten.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!