[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/aa.jpg","size":"89.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Binder vozio za istoriju KTM i Južne Afrike

Južnoafrikanac Bred Binder ispisao je istoriju Kraljevske klase u motociklizmu. On je trijumfom u MOTO GP trci u češkom Brnu postao prvi Južnoafirkanac sa pobjedom u najjačoj klasi, a donio je fabričkom KTM-u prvu pobjedu u istoriji nastupa.

Binder je drugi motociklista sa trijumfom u debitanttskoj sezoni, nakon aktuelnog šampina Marka Markesa 2013. godine. Markes je slavio u drugoj, Binder u trećoj trci u Moto GP.

Ipakl, Binder je prošle godine ostvario osam pobjeda i 15 podijuma u Moto2, a prethodno je bio prvak svijeta u Moto3.

Iza sjajnog Južnoafrikanca danas se plasirao Franko Morbideli na Petronas Jamahi, dok je treće mjesto pripalo Žoanu Zarku na Avintiji.

Zarko je imao pol poziciju, ali nije uspio da odvozi u šampionskom ritmu. Pobjednik dvije prethodne trke, Francuz na Petronas Jamahi, Fabio Kvartararo je uz dosta problema sa motocikloim završio na sedmom mjestu.

Aleks Rins na Suzukiju je bio četvrti, iako je na kvalifiakcijama u Heresu pred prvu trku slomio desnu nadlakticu. istu povredu je na trci u Heresu doživio aktuelni prvak Markes, ali je on obnovio povredu i opet je operisan.

Peti je bio Valentino Rosi na fabričkoj Jamahi.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!