[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/ss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/100x73\/ss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/10\/ss.jpg","size":"98.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Luisu kriv Pireli: Toliki pritisak, gume kao baloni

Prošle sedmice je na Silverstonu Pireli imao veliki problem jer su u poslednjem krugu pukle gume na tri bolida, uključujući Hamiltonov. Luis je tad odvezao poslednji krug na tri zdrave gume, a ovog puta je Pireli to izbjegao veoma visokim pritiskom u pneumaticima. U takvoj situaciji se Red Bul mnogo bolje snašao pa je Maks Ferstapen mogao da kontroliše trku."Kada pogledaš njihove gume, oni su imali mnogo manje problema od nas. Definitivno nismo očekivali da se toliko troše gume. Zahvalan sam što smo uspjeli da završimo trku. Imao sam potrošnju guma na samom kraju, ali sam prilično jako gurao da bih stigao momke ispred", rekao je Hamilton koji je uputio dodatne kritike Pireliju.

"Ne znam šta se desilo, alio siguran sam da će tim to probati da riješi. Pireli je imao problema zbog prošle nedelje i sledećeg vikenda su samo podigli pritisak tako da su gume sada kao baloni.Nikada nisam vozio na tako visokom pritisku. Ne bih se iznenadio da je to bilo samo za nas tako, ali ne znam da li je iko imao takvu potrošnju kao mi i to ćemo razmotriti", rekao je Luis.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!