[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/23\/drasko.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/23\/100x73\/drasko.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/23\/drasko.jpg","size":"56.65","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Čitaj, saznaj

Bilbordi Vlade Đajića i Draška Stanivukovića primjeri zloupotrebe institucija i političke promocije

Bilbord sa logom Grada Banjaluka kod Prijedorske petlje koji promoviše besplatnu legalizaciju objekata, a na kojem se nalazi lik gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je nosilac liste PDP za Narodnu skupštinu, okarakterisan je kao zloupotreba institucije radi promovisanja kanidata, kaže za Mondo Srđan Traljić, rukovodilac Odjela za analize i javne politike u TI BiH.

Isto važi i za bilbord Radomira Pavlovića, direktora Nacionalnog parka "Drina", takođe kandidata za poslanika u NSRS.

"Slučaju Đajić i Pavlović prijavili smo kao slučaj preuranjene kampanje. Nismo još dobili odluku CIK-a. Ranije, u slučaju bivšeg gradonačelnika Bijeljine i načelnika opštine Banovići imali su praksu da to smatraju preuranjenom kampanjom. Tadašnji gradonačelnik Bijeljine je svoj lik istakao na bilborde koje je platio grad. To smo tada prijavili i CIK je kaznio. Za ove izbore CIK je nešto blaži nego 2020. godine", navodi Traljić za Mondo.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!