[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/dany.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/100x73\/dany.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/10\/dany.jpg","size":"100.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

BiH je neotkriveni dragulj: „Na jednu stranu vidite Istanbul, a onda okrenete glavu i vidite Austriju“ (VIDEO)

Industrija turizma je bez sumnje najviše pogođena pandemijom Covid 19. Godinama unazad, turizam je i u BiH bio najbrže rastuća privredna grana. Međutim, posljednjih mjeseci sve veći broj blogera iz cijelog svijeta posjećuje i otkriva Balkan i BiH.

Na svojim popularnim kanalima uglavnom prenose pozitivne utiske iz BiH što svakako predstavlja besplatnu reklamu i promociju.

Bloger Dany koji stoji iza YouTube kanala Dany #gotaworldtosee proveo je u BiH više od mjesec dana i za to vrijeme objavio nekoliko priča iz BiH koje su imale veliku gledanost.

Na samom kraju boravka, odnosno juče, objavio je iskreno svoja zbirna iskustva iz Sarajeva, Tuzle, Mostara, Trebinja, Neuma i generalno iz BiH o onome što mu se svidjelo, kao i onome što mu se manje svidjelo.

Po vlastitom prizanju, od BiH je očekivao slične stvari koje je vidjeo i doživio u susjednim državama zbog čega se čak i dvoumio da li uopšte i da dođe.

Međutim, nakon posjete generalni utisak je da BiH, kako je kazao, „neotkriveni dragulj“ i da je svakako preporučuje za posjetu.

Od impresija se posebno izdvaja ona iz Sarajeva kada je rekao da „pogled u jednu stranu podsjeća na Istanbul, a već na drugu stranu na Austriju“, kao i da se kroz sve prožima i neki osjećaj Praga.

Koji mu se mali grad najviše svidio, pogledate u videu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!