[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/xxgz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/100x73\/xxgz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/30\/xxgz.jpg","size":"71.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bernie: Primio bih metak za Putina! F1 odmah reagirala

Ecclestone se ponovno našao na udaru u četvrtak ujutro, kada je pružio podršku Putinu.

“I dalje bih primio metak za Putina. Voioo bih da ne boli, ali bih svakako primio metak za njega”, rekao je Bernie, koji je na pitanje zašto ima takav stav nastavio:

“On je nevjerojatna osoba i radi ono što vjeruje da je ispravno. Nažalost, on je kao mnogi poslovni ljudi, svakako kao ja, svi pravimo greške s vremena na vreme, ali morate napraviti najbolje što možete da biste iz toga izvukli najviše.”

Ecclestone nije stao samo na obrani Putina, već je kritizirao i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog jer, kako kaže, ‘nije uspio izbjeći rat’.

“Druga osoba u Ukrajini, koliko razumijem on je komičar i čini se da želi nastaviti baviti se tom profesijom, jer da je razmislio o svemu učinio bi velike napore da razgovara s Putinom, koji je razumna osoba, on bi ga saslušao i mogao bi napraviti nešto povodom toga.”

Nije trebalo puno vremena da bi došlo do reakcija na društvenim mrežama, da bi se potom oglasili i iz Formule 1.

“Komentari Bernieja Ecclestonea su njegovo osobno mišljenje i u potpunoj suprotnosti s modernim vrijednostima sporta”, stoji u priopćenju.

Ovogodišnje prvenstvo Formule 1 se nastavlja ovog vikenda utrkom za Veliku nagradu Britanije na stazi Silverstone. izvor: Sport Klubu. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!