[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/xc.jpg","size":"73.51","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Beker Australijancima: Niste fer, Đoković apsolutno u pravu

Lokalne vlasti u Australiji odbacile su prijedlog najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je u ime igrača tražio iste uslove za sve učesnike turnira, pošto su čak 72 takmičara završila u strogom karantinu bez mogućnosti treninga.

Legenda svijetskog tenisa istakao je da su svi Đokovićevi zahtjevi bili razumni.

Sve tačke koje su bile zapisane apsolutno su tačne i legitimne. Imate osjećaj da šta god Đoković trenutno radio, samo će dobijati kritike. Zaista neopravdano. Želeo je da se založi za igrače, samo je želeo da stvori poštene uslove za sve, ali je bio oštro kritikovan, čak i od premijera”, rekao je Boris Beker za Eurosport i dodao:

Mislim da je za Australiju, posebno za Melburn, važno da igrači dođu u ovaj grad. To je dobro i za ekonomiju. Država i grad imaju koristi, a onda morate da se odnosite prema igračima pravednije i sa poštovanjem.“

Beker, koji je i sam dva puta bio pobjednik Australijan opena, kaže da će oni koji su u karantinu ući u turnir nespremni.

Postoji 70 pogođenih igrača od ukupno 128. Trećina je sigurno u lošim uslovima u Australiji. Nisu trenirali, čak ni izašli na svjež vazduh. Sve zimske pripreme koje su obavili do tada biće uzalud. Morate se zapitati da li su to pošteni uslovi za sve. Kao organizator, morate se zapitati: da li je to razumno?

Australijan Open bi trebalo da počne 8. februara. Titule brane Novak Đoković i Sofija Kenin.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!