[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/xq.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/100x73\/xq.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/xq.jpg","size":"64.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Bayern prodaje Lewandowskog

Naime, Bayern ima politiku da igračima starijim od 30 godina nudi produženje ugovora za godinu dana, no u slučaju poljskog golgetera, koji ima 33 godine, mogli bi napraviti iznimku. Prema njemačkim medijima, Bayern je spreman ponuditi produženje ugovora za još godinu dana uz istu plaću, ili mu ponuditi dvogodišnji ugovor ako pristane na smanjenje plaće.

Klupski direktori Oliver Kahn, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić nadaju se da će pitanje produženja ugovora biti uskoro riješeno.

Lewandowski je u ponedjeljak primio nagradu za najboljeg nogometaša svijeta prošle godine u izboru Fife. U Bayern je stigao 2014. iz Borussia Dortmund i dosad je u 356 nastupa za bavarski klub postigao čak 328 golova. Rekordna mu je bila sezona 2019–20. kada je zabio 55 pogodaka u svim natjecanjima. Prošle sezone se 48. puta upisao strijelce, a ove je nakon 26 utakmica već zabio 34 gola.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!