[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/kazahstan-svemirski-centar-kazinform.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/100x73\/kazahstan-svemirski-centar-kazinform.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/04\/kazahstan-svemirski-centar-kazinform.jpg","size":"371.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Astronauti se uspješno vratili na Zemlju nakon svemirske misije

Amerikanac, a Rus i prvi astronaut koji je boravio u svemiru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspješno su prizemljili nakon šestosatnog leta u Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Kapsula u kojoj su bili  Nick Hague, Alexey Ovčinin i Hazza al-Mansoori sletila je u stepu u Kazahstanu u centralnoj Aziji u 15, 59 sati po  lokalnom vremenu u četvrtak.

 Al-Mansoori, prvi od dvojice ljudi koje su izabrali Ujedinjeni Arapski Emirati da putuju svemirom, vratio se nakon osmodnevne misije dok su se svemirski veteran Ovčinin i Hague, koji je bio u svom prvom letu, vratili nakon što su proveli šest mjeseci u svemirskoj stanici.

Trojica astronauta NASA-e, član posade Evropske svemirske agencije i dvojica Rusa ostali su u laboratoriji koja putuje orbitom kako bi nastavili s radom na stotinama naučnih eksperimenata, prenosi Associated Press.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!