[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/turizam.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/100x73\/turizam.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/17\/turizam.png","size":"471.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Aplikacija za promociju kulturne baštine Mostara

Agencija lokalne demokratije Mostar upriličit će online webinar "Mostar Tourism in the spotlight" na kojem će premijerno prezentirati aplikaciju "CulTours" za promociju i širenje lokalne kulturne baštine.

Kako se navodi u najavi, webinar će se održati putem online platforme u utorak, 18. svibnja, s početkom u 11 sati.  

- Želimo kreirati ambijent za networking i predstaviti dosadašnji rad Agencije u ovoj oblasti. Na webinaru ćemo premijerno prezentirati aplikaciju 'CulTours' koja je rezultat istoimenog projekta. Aplikacijom smo mapirali određene interesantne točke na ruti nastaloj u okviru Monumental 9 projekta -  priopćili su iz Agencije lokalne demokratije Mostar.

Dodaju kako je webinar idealna prilika da se lokalni turistički akteri umreže i generiraju nove ideje.

Panelisti koji će govoriti o turizmu su: Irma Dedić, voditeljica Studija za turizam Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, Dženana Dedić, direktorica Agencije lokalne demokratije Mostar, Darel Kapetanović, povjesničar i certificirani turistički vodič, Ibrahim Dizdar, savjetnik u Muzeju Hercegovina, te Nataša Musa, predsjednica Fondacije Sarajevo Navigator i pokretačica Inicijative "Odmori u BiH".

Projekat 'WB CulTours – Kulturne ture po zapadnom Balkanu' predvodi Balkan Network for Local Democracy u saradnji s Agencijom za lokalnu demokratiju Mostar, Agencijom za lokalnu demokratiju Nikšić, Centrom lokalne demokratije Knjaževac i Agencijom za lokalnu demokratiju Kosovo.

Cilj je projekta unaprijediti regionalnu suradnju i regionalnu koheziju na zapadnom Balkanu kroz kulturološku suradnju i aktivnosti održivog razvoja.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!