[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/amazon-png13.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/100x73\/amazon-png13.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/amazon-png13.png","size":"42.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Amazon se prirpema za lansiranje vlastite kriptovalute

Čini se kako bi izdavanje vlastitih kriptovaluta uskoro moglo biti veoma popularno, jer je već nekoliko kompanija najavilo da bi željeli imati svoju kriptovalutu (kao što su Facebookov projekat Libra, Diem) a sada bi istim putim htjeli i ljudi iz Amazona. 

Iako to nije službeno potvrđeno niti najavljeno, pojavio se oglas u kojem traže zaniteresovane osobe koje bi priključile njihovom odjelu Digital and Emerging Payments, koji je u procesu razvoja sistema koji bi omogućio korisnicima da konvertuju svoj novac u kriptovalutu. 

Kako javlja TechRadar, projekat pri svoju premijeru trebao doživjeti u Meksiku, ali nije poznato ni kad ni u kojem tačno obliku.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!