[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/ys.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/ys.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/ys.jpg","size":"95.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Alisonu i Eliotu nove uloge u Mercedesu

Od 1. jula ove godine Alison će obavljati funkciju glavnog tehničkog operativca.Radiće blisko sa ljudima u bazi u Brekliju i Brikvortu, kako bi tim u svakom trenutku mogao da pokaže pun potencijal.

Eliot će sa  druge strane biti tehnički direktor. Karijeru je počeo davne 2000. godine u Meklarenu. Mercedesu se pridružio 2012 kao šef za aerodinamiku, a od 2017. bio je zadužen za razvoj novih tehnologija.

Tranzicija će se obaviti tokom 2021. godine u kojoj je cilj Mercedesa da odbrani titulu i u konkurenciji vozača i u konkurenciji konstruktora. Takođe već se gleda ka 2022. godinu kako bi se tim što bolje pripremio za novi razvojni program.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!