[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/12\/nagradeni-turisticka-prizma.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/12\/100x73\/nagradeni-turisticka-prizma.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/12\/nagradeni-turisticka-prizma.jpg","size":"105.48","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Akcija Turističke prizme/ Dvije nagrade Bosni i Hercegovini za novi kvalitet u turizmu

U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije WESTM 2020, i Beogradskog turističkog i MICE foruma (15.11.-18.11.2020.) koji ove godine prvi put online, proglašeni su i dobitnici PRIZMI u akciji “Za novi kvalitet u turizmu” Jugoistočne Evrope, koju redakcija Turističke prizme vodi još od 1997. godine.

Bosna i Hercegovina je ove godine osvojila dvije nagrade- NACIONALNI PARK UNA, Bihać  u kategoriji eko i etno turizam i  HOTEL COURTYARD BY MERRIOTT, Banja Luka u kategoriji business hoteli.

Kako ističu u redakciji Turističke prizme, od samog početka, ideja vodilja im je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u oblasti turističke industrije. Trudli su se da zajedno sa kolegama iz drugih redakcija (članovima žirija) koji prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, nagrade one koji to zaista zaslužuju.

Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na online međunarodnom specijalizovanom sajmu turizma, WESTM  15.11.2020.godine, a na ovoj manifestaciji je promovisan i dvadesetšesti godišnjak “Turistička prizma 2021” na srpskom i engleskom jeziku, koji je prvi put izašao u elektronskoj formi.

Žiri je ove godine odlučio da u akciji  “Za novi kvalitet u turizmu” dodijeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i namjeri da akciju zadrže kao i do sada na visokom nivou.

Spisak nagrađenih iz ostalih zemalja  – po kategorijama

HOTEL HILTON, Podgorica, CRNA GORA – kategorija kongresni centri i hoteli

HOTEL THERMANA PARK, Laško, SLOVENIJA - kategorija kongresni centri i hoteli

HOTEL TORNIK, Zlatibor, SRBIJA - kategorija kongresni centri i hoteli

FRUŠKE TERME, Vrdnik, SRBIJA – kategorija resorti

HOTEL VINOTEL GOSPOJA, Vrbnik, HRVATSKA – kategorija mali i porodični hoteli

RESTORAN DP – MREŽNIČKA KUĆA, Donji Zvečaj, HRVATSKA – kategorija restorani

ZALOŠČAN VINA DE ADAMI, Dornberk, SLOVENIJA – kategorija vinski turizmam

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!