[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/policija-rs-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/100x73\/policija-rs-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/16\/policija-rs-2.jpg","size":"304.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Akcija 'Merlin 2' - Uhapšen banjalučki policajac zbog droge

U akciji kodnog naziva “Merlin  2” uhapšen je S.S., policijski službenik Policijske uprave Banja Luka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. 

On će uz izveštaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat u nadleznost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

- Protiv S.S. je pokrenuta i inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka i on će biti suspendovan - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mirna Miljanović.

Akciju su proveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banja Luka, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!