[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/11\/21\/l-67f773dbfdf83ed0f71ec4774f907908.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/11\/21\/100x73\/l-67f773dbfdf83ed0f71ec4774f907908.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/11\/21\/l-67f773dbfdf83ed0f71ec4774f907908.jpg","size":"88.98","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Zlato, srebro i bronca na CROSPIRITU za Obiteljski Podrum Pehar

Obiteljski podrum Pehar iz Čitluka ostvario je veliki uspjeh na međunarodnom ocjenjivanju jakih alkoholnih pića, CROSPIRITU, u organizaciji Gospodarskog lista Zagreb u suradnji s Agronomskim fakultetom i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Na prestižnom natjecanju, na kojem je ocjenjivan veliki broj uzoraka iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Hrvatske, Premium vinjak/brandy „Calix“ osvojio je zlatnu medalju, kao jedino zlato u svojoj kategoriji (Best in class).

Ocjenjivački sud, koji su činili ugledni stručnjaci, kao što su prof. dr. sc. Marin Mihaljević Žulj, prof. dr. sc. Ninoslav Nikićević, dipl.ing. Vesna Jurak (Badel 1862), ocijenili su Calix kao odličan primjer majstorstva u destilaciji i kvaliteti, ističu uz Obiteljskog podruma Pehar.

Osim zlatne medalje, Obiteljski podrum Pehar došao je do još jednog značajnog priznanja, srebrne medalje za Premium gorki biljni liker „44“. I ova nagrada dolazi u iznimno jakoj konkurenciji gorkih biljnih likera i pelinkovaca te potvrđuje stručnost i predanost u proizvodnji premium destilata. 

Nije ostao nezapažen ni jedinstveni dizajn proizvoda osvojivši treće mjesto za dizajn Premium vinjak/brandy „Calix“, a kao nastavak prethodnih priznanja ostvarenih na festivalima dizajna CommArts (San Francisco) i ZGDW (Zagreb).

Ovaj uspjeh dodatno dobiva na značaju jer je Obiteljski podrum Pehar prvi put sudjelovao na nekom međunarodnom natjecanju u ocjenjivanju kvalitete jakih alkoholnih pića. Navedene nagrade i priznanja dodatno ističu potencijal vinogradarske Hercegovinem kao i njenu nadaleko poznatu autohtonu sortu žilavku, od koje se ne rade samo vrhunska vina, nego i izvrsni destilati, ističu iz OP Pehar.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!