[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/reuters-wire-image-zlatan-visa-card.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/100x73\/reuters-wire-image-zlatan-visa-card.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/04\/18\/reuters-wire-image-zlatan-visa-card.jpg","size":"207.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Zlatan Ibrahimović novo lice kompanije Visa

Kompanija Visa Inc. najavila je jučer da će profesionalni fudbaler Zlatan Ibrahimović biti novo lice njene globalne marketinške kampanje za 2018 FIFA svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kao zvanični platni sistem FIFA-e, Visa će, u saradnji sa Zlatanom, ovog ljeta omogućiti fanovima da ne propuste ni trenutak akcije, saopćeno je iz Visa-e.

- Ponosan sam što ću raditi s globalnim liderom u industriji platnih sistema. Uvijek se trudim da budem najbolji u fudbalu, a partnerstvo s kompanijom Visa to potvrđuje - izjavio je Zlatan Ibrahimović.

Kao jedan od najtrofejnijih fudbalera svijeta, Ibrahimović je osvojio 33 trofeja u svojoj karijeri igrajući za devet timova u Engleskoj, Francuskoj, Italiji, Holandiji, Španiji, Švedskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Smatraju ga jednim od najboljih napadača u njegovoj generaciji.

Ibrahimović nije poznat samo po svojoj vještini u sportu, već i po svom karakteru i popularnosti širom svijeta. Rođen u Švedskoj, po ocu porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a po majci iz Hrvatske, ova fudbalska legenda, ambasador Ujedinjenih nacija i preduzetnik, govori pet jezika i predstavlja oličenje globalnog Visa brenda.

Saradnja kompanije Visa i Zlatana počinje sljedećeg mjeseca. 

Podijelite ovaj članak!